Over mij

Ik ben Marinus Kroes, 59 jaar, woonachtig in Kollum, en werkzaam als Facilitair/Project manager op het Inmarsat grondstation voor satellietcommunicatie te Burum, ook wel bekend als de 'Grutte Earen'.

Mijn voorliefde voor fotografie heb ik meegekregen van mijn vader. Van mijn eerste zuurverdiende geld, heb ik destijds een russische Zenith camera gekocht. Dankzij de strenge doch rechtvaardige kritiek van mijn vader heb ik geleerd om te gaan met licht, perspectief, e.d.

Later heb ik nog korte tijd mijn eigen zwartwit films ontwikkeld, en afgedrukt. Aangezien de beschikbare ruimte hiervoor niet voldoende was, heb ik dit weer laten varen.

Nu, in het digitale tijdperk, ben ik overgestapt op professionele Nikon apparatuur.

Mijn hart ligt bij de natuur. Ik probeer zoveel mogelijk mijn camera overal mee naar toe te nemen. Landschappen, mensen, vogels, en macro fotografie, zijn voor mij dankbare onderwerpen.

Steeds vaker kreeg ik het verzoek anderen ook mee te laten genieten van mijn werk. Dit heeft onder andere geresulteerd in een permanente expositie op mijn werk.Tevens is er door diverse instanties gebruik gemaakt van mijn foto's. Dit varieert van o.a. jaarverslagen, websites, brochures, tot CD hoesjes. Ook heb ik een aantal foto's mogen verkopen, en hangen deze aan de muur bij een aantal bedrijven.

Ik ben erg blij, dat het e.e.a. tot deze website heeft geleid. 

De site laat zich het beste bekijken met Google Chrome. Ik wens u veel kijkplezier. Wanneer u een bericht wilt achterlaten in het gastenboek, zou ik dit zeer op prijs stellen.

Met de hartelijke groet,

Marinus Kroes.